Ziemniaki z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 szt.
  • pieczarki

    20 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinkach, przestudzić, obrać. Wszystkie ziemniaki przekroić na pół, wydrążyć środek. Pieczarki opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać posiekać. Rozgrzać tłuszcz na patelni, dusić na nim pieczarki i cebulę. Ser potrzeć na tarce. Miąższ ziemniaczany i pieczarki zemleć w maszynce, przyprawić. Otrzymaną masą wypełnić ziemniaczane miseczki, posmarować masłem, posypać serem. Ziemniaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku przez ok. 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 07.08.2013 07:41
Lubię takie ziemniaczki :)
Katarzyna59 08.06.2013 20:15
bardzo smaczne, pyszności
aisza1 27.05.2013 07:26
bardzo ciekawy przepis
1j1o1l1a1 12.04.2011 19:35
pracochłonne ale smakowite :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat