Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z cebulką i wędliną smażone na maśle

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 10 szt
cebula 1 szt
wędlina 6 plastrów
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z cebulką i wędliną smażone na maśle

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w krążki, włożyć do rondla z rozgrzaną oliwą i odrobiną masła, usmażyć na złoty kolor, doprawić solą.
Krok 1 - Ziemniaki z cebulką i wędliną smażone na maśle foto
2
Ziemniaki pokroić w kostkę, włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem, doprawić solą, pieprzem i przyprawą warzywną, smażyć na średnim ogniu przez ok. 10 min. często mieszając.
Krok 2 - Ziemniaki z cebulką i wędliną smażone na maśle foto
3
Do ziemniaków dodać pokrojoną wędlinę i smażyć dalej przez 5 minut. Dodać podsmażoną cebulę, zamieszać.
Krok 3 - Ziemniaki z cebulką i wędliną smażone na maśle foto
4
Zmniejszyć płomień, smażyć pod przykryciem przez 5-10 min.
Krok 4 - Ziemniaki z cebulką i wędliną smażone na maśle foto
5
Podawać na ciepło. Przed podaniem posypać natką. Smacznego!
Krok 5 - Ziemniaki z cebulką i wędliną smażone na maśle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 12.06.2013 10:44
lubię takie dania :)
Katarzyna59 12.06.2013 07:55
super przepis
beniaminek 11.06.2013 22:39
fajne danie
meg1984 11.06.2013 22:39
świetne ziemniaki, palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak