Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniak
6 szt -
sól
1kg gruboziarnista morska -
cebula
1 szt -
rozmaryn świeży
1 pęczek -
białko
1 szt -
woda
100 ml -
boczek
3 plastry
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
2. Każdego ziemniaka przekroić wzdłuż na pół, do środka włożyć 1-2 krążki cebuli, plaster boczku,kilka listków rozmarynu, zamknąć obydwie połówki ziemniaka i tak aż do wykończenia składników;
5.Piekarnik rozgrzać do 190 stopni,wstawić formę z ziemniakami i piec 1h;
Przed wyciągnięciem z piekarnika sprawdzić wykałaczką czy ziemniaczki są miekkie
ps. ziemniaki można też piec w całości, bez faszerowania wtedy należy rozgrzać piekarnik do 200-220 stopni;
Komentarze (29)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (19)