Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki wołowiną nadziane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt duże
wołowina 40 dag
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
papryka czerwona 1/2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 - 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki wołowiną nadziane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić.
Krok 1 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
2
Wołowinę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulą.
Krok 2 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
3
Dodać kukurydzę i smażyć, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
4
Dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
Krok 4 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
5
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i doprawić do smaku.
Krok 5 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
6
Ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki i wdrążyć środki.
Krok 6 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
7
Na każdego ziemniaka nakładać porcję farszu.
Krok 7 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
8
Ziemniaki obłożyć plasterkami mozzarelli.
Krok 8 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
9
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. zapiekać, aż ser się roztopi.
Krok 9 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 24.02.2017 17:16
super na obiad
edytazaw89@wp 22.02.2017 18:00
Wygląda pysznie
magdow 21.02.2017 23:07
smakowity przepis ;)
Bernadeta1 21.02.2017 21:08
Super taki obiadek, pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak