Ziemniaki wołowiną nadziane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 szt duże
  • wołowina

    40 dag
  • kukurydza konserwowa

    1/2 puszki
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 - 1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić.
Krok 2 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Wołowinę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulą.
Krok 3 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Dodać kukurydzę i smażyć, aż mięso będzie miękkie.
Krok 4 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
Krok 5 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i doprawić do smaku.
Krok 6 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki i wdrążyć środki.
Krok 7 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Na każdego ziemniaka nakładać porcję farszu.
Krok 8 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Ziemniaki obłożyć plasterkami mozzarelli.
Krok 9 - Ziemniaki wołowiną nadziane foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. zapiekać, aż ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kokoszka 24.02.2017 17:16
super na obiad
[email protected] 22.02.2017 18:00
Wygląda pysznie
magdow 21.02.2017 23:07
smakowity przepis ;)
Bernadeta1 21.02.2017 21:08
Super taki obiadek, pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat