Ziemniaki w skórce z otrębów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • oliwa

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    3 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • otręby żytnie

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki. W miseczce przygotowujemy marynatę łącząc: oliwę, musztardę oraz miód. Ziemniaczki przekładamy do naczynia do zapiekania- nakładamy marynatę i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie obsypujemy ziemniaki otrębami i wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy 45-50 minut w 180 stopniach. Podajemy jako składowa obiadu. Smacznego!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 05.06.2014 22:39
Wygląda smacznie.
fotoviderek 25.05.2014 08:59
Fajny pomysł :)
Ankha 25.05.2014 08:10
Skórka apetyczna, pewnie bardzo chrupka
Lidzia 25.05.2014 07:30
Piękne, złociste.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat