Ziemniaki w mundurkach - grill

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    8 sztuk
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • koper świeży

    do smaku
  • koper Prymat

    do smaku
  • olej roślinny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą, wkładamy do naczynia, kropimy odrobiną oleju i posypujemy solą czosnkową. Każdy zawijamy w folie aluminiową i odstawiamy na min. godzinę do lodówki. Następnie pieczemy ziemniaki na grillu do miękkości.
Po wyłożeniu na talerz posypujemy koprem świeżym lub Prymat.Idealnie smakują posmarowane masełkiem czosnkowym zaraz po rozkrojeniu :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania83 04.07.2010 23:33
pyszniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat