ziemniaki w chrupiącej, złocistej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

  • sól do smaku

  • mąka

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w średniogrube plasterki. Gotować w osolonej wodzie przez ok. 10-15 min, aż zmiękną, ale zanim zaczną się łamać zdjąć z ognia i odcedzić. Każdy plasterek posypać przyprawą do ziemniaków i obpanierować w mące. Wrzycić na patelnię z rozgrzanym olejem lub masłem. Kiedy panierka z maki trochę stwardnie, posypać papryką, żeby zimniaczek nabrał złocistego koloru. Podawać z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Faustyna 29.12.2010 10:22
Wyglądają bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat