ziemniaki w boczku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    16 sztuk
  • boczek wędzony

    16 plastrów
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdego obranego ziemniaka owijam w plaster boczku i układam na blasze wysmarowanej olejem. Piekę 85 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 09.08.2012 20:05
lubi takie ziemniaczki a dosolić le[iej na talerzu jak potrzeba...
sznycel 08.08.2012 20:33
wędzony boczek sprawia, że nie jest konieczne solenie ziemniaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat