Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki śródziemnomorskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
cebula 1 sztuka
ketchup 3 łyżki
majonez 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
chili 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki śródziemnomorskie

Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki, gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.

Do miski dodajemy ketchup, majonez, oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Do pasty dodajemy ziemniaki i delikatnie mieszamy tak, żeby każdy ziemniak był oklejony pastą.

Do naczynia żaroodpornego wkładamy ziemniaki, posypujemy je pokrojoną w kosteczkę cebulą.
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni i zapiekamy ok 30 minut.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrej 01.02.2014 12:24
Bardzo ciekawy przepis
pawel123 01.02.2014 11:16
ale pyszności ;-)
Romanowka 01.02.2014 10:23
Mocne smaki, aromatyczne ziemniaki!
Neda 01.02.2014 09:40
Bardzo ciekawa propozycja. Na pewno zrobię, może być smakowicie!!
Magula 01.02.2014 09:35
Nie jadłam jeszcze ziemniaków tak podanych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak