Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki przygotowywane po Lwowsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 3 sztuki
masło 3 łyżki sklarowanego
szczypiorek 1 łyżka drobno posiekanego
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki przygotowywane po Lwowsku

Ziemniaki obrać, ważne by były to średniej wielkości ziemniaki. Wsadzić do rondla polać sklarowanym masłem. poprószyć solą i pieprzem.Smażyć na małym ogniu. Następnie wlać sok ze świeżo wyciśniętej cebuli. Wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1 h, od czasu do czasu sprawdzając by sie nie przypaliło . Przed podaneim posypać szczypiorkiem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak