ziemniaki polane grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna do smażenia

    1/2 kostka
  • olej

    wg potrzeby
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • Szczypiorek cienki

    1/3 pęczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziemniaki młode

  • pieczarki

    20 dkg
  • kurki

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone kurki, w razie potrzeby przekrojone, pieczarki obrane i pokrojone, wrzucamy na patelnie z rozpuszczoną margaryna i smażymy, dodając rozkruszoną kostkę rosołową. Grzyby powinny smażyć się pokryte tłuszczem, więc w razie potrzeby dolewamy oleju. Gdy są rumiane, wrzucamy na koniec posiekany szczypiorek, oprószamy pieprzem i w razie potrzeby dosalamy (kostka rosołowa jest już słona i powinno to wystarczyć).
Na talerze nakładamy ugotowane młode ziemniaki i polewamy obficie smażonymi grzybkami wraz z tłuszczem.

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 23.08.2013 13:02
lubię takie potrawy
mic 26.07.2012 16:19
ślinka leci na mysl
adelajda 15.07.2012 07:51
super podane !!
parysek10 29.06.2012 15:24
muszą być przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat