Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 20 dag ( baleron)
cebula czerwona 1 szt
smalec 2 łyżki
szczypiorek usiekany 4 łyżki
ziemniaki 70 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Ziemniaki podsmażane z baleronem podawać z surówką

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą

Kroki postępowania

1
Na 1 łyżce smalcu zeszklić posiekaną cebulę, odłożyć.
Krok 1 - Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą  foto
2
Na patelni z tłuszczem z cebuli podsmażyć pokrojony w kostkę baleron.
Krok 2 - Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą  foto
3
Ziemniaki obrać, pokroić w dość grube plasterki i ugotować na pół miękko w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić.
Krok 3 - Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą  foto
4
W woku rozgrzać pozostały smalec, podsmażyć ziemniaki,
Krok 4 - Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą  foto
5
połączyć z cebulą i baleronem.
Krok 5 - Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą  foto
6
Doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać.
Krok 6 - Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą  foto
7
Wyłożyć na talerze, posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać
Krok 7 - Ziemniaki podsmażane z baleronem i cebulą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak