Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po węgiersku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
smalec 5 łyżek
cebula biała 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól do smaku
smietana 18% 1 szklanka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po węgiersku

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, i obgotować w osolonej wodzie. (lecz nie rozgotować)W innym garnku rozgrzać smalec, dodać paprykę i posiekaną cebulę. Włożyć odsączone ziemniaki, lekko wymieszać, podsmażyć i zalać śmietaną. Garnek przykryć, dusić bardzo powoli do zrumienienia się ziemniaków. Gotowe ziemniaki posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 06.07.2016 10:22
Smakowite taki ziemniaki:)
benka 02.07.2016 19:14
Na pewno pyszne.
Alex_M 02.07.2016 07:56
ciekawe ziemniaczki :)
halina17 01.07.2016 23:04
Pyszne ziemniaczki
Aleksandra/Olcia 01.07.2016 19:01
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak