Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po mexykańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 średnich sztuk
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
warzywa mrożone 400 g , po meksykańsku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa kebab- gyros Prymat 3 łyżki
sól
olej do smażenia
ser żółty 2 łyżki , tartego

Porada

Danie jest proste w przygotowaniu , syte i bardzo smaczne. Idealne na szybki obiad , nadaje się także do odgrzania na drugi dzień.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po mexykańsku

1.Ziemniaki obrać , umyć , pokroić w czwórki , gotować na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzić , osuszyć nad ogniem , wsypać słodką i ostrą papryką , potrząsnąć parokrotnie garnkiem by przyprawy poryły warzywo.
2. Pierś umyć , osuszyć , oczyścić z błonek , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej , smażyć pierś z dodatkiem przyprawy kebab na rumiano.
3.Ziemniaki wraz z piersią wymieszać dokładnie z mieszaną meksykańską. Całość przełożyć do blaszki/naczynia żaroodpornego , posypać po wierzchu serem żółtym. Piec 35 min w 180 st.
4. Danie podawać samo , z ulubionym sosem czy też z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.01.2016 20:04
ciekawy przepis
Renataj 05.01.2016 19:59
Apetyczne danie:)
wwwiolka 05.01.2016 17:42
Bardzo fajny przepis.
Megg 05.01.2016 17:25
pyszny obiadek
Aleksandra/Olcia 05.01.2016 15:19
ale apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak