Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po cabańsku

4.0
(27)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
burak ćwikłowy 1 sztuka
kiełbasa zwyczajna 25 dag
boczek wędzony 20 dag
natka pietruszki 1 pęczek
margaryna 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po cabańsku

Warzywa obieramy. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Marchewkę, buraka i kiełbasę kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka, a boczek w paski. Na dno garnka wrzucamy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Nakładamy porcję ziemniaków, porcję cebuli, kiełbasy, marchewki, buraka oraz boczku. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Oprószamy solą i pieprzem. Znów nakładamy kolejną warstwę ziemniaków i pozostałych składników. Tak postępujemy, aż do wyczerpania składników. Wierzch oprószamy solą oraz pieprzem. Garnek przykrywamy i stawiamy na małym ogniu. Dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.08.2014 10:54
fajne ziemniaczki
Konczi 24.08.2014 21:27
Świetne ziemniaczki :) Smakowicie wyglądają :)
dodi 24.08.2014 21:11
apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak