Ziemniaki pieczone z ziołami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 kg
  • marchewka

    3 szt
  • burak

    1 szt
  • podudzia z kurczaka

    4 szt
  • kiełbasa

    4 szt
  • pietruszka

    1 pęczek
  • oregano

  • majeranek

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 liście
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewkę , buraka, obieramy , kroimy wszystko w pasterki, kiełbasą kroimy w kostkę. Pietruszkę należy umyć osuszyć i drobniutko posiekać. W garnku dajemy trochę oleju, wkładamy część ziemniaków, dodajemy część marchewki i wkładamy buraka, dodajemy podudzia oraz pokrojoną kiełbasę , dość obficie przyprawiamy wszystkimi przyprawami, i tak robimy na przemian. Wstawiamy na piec pod przykryciem i pieczemy ok 45 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 15.05.2017 12:53
ciekawe danie
Łukasz15 04.01.2014 15:23
Właśnie robię podobne
Motorek 02.02.2013 10:34
bardzo fajny pomysł z tymi ziołami
Wafelek2601 21.01.2013 13:23
Kurczak z pewnością nada wspaniałego smaku tym ziemniaczkom, super.
Lemon 19.01.2013 13:00
pycha
fotoviderek 18.01.2013 22:30
To musi być smaczne. Mniam. Mniam. Pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat