Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z żeberkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 50 dag
pieczarek 20 dag
żeberek 50 dag
ogórek
pomidor
śmietana
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z żeberkami

Żeberka myjemy, osuszamy i obtaczamy w przyprawie do żeberek, następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Mięso, ziemniaki i pieczarki wkładamy do torebki do pieczenia. Pieczemy przez godzinę w rozgrzanym piekarniku do 200 st C. Po upieczeniu i wyciągnięciu na półmisek dekorujemy ogórkiem i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak