Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z natką pietruszki ala frytki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3-4 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z natką pietruszki ala frytki

Ziemniaki obieramy i płuczemy., kroimy w słupki ala frytki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub ceramicznego wyłożonego folią aluminiowa którą wcześniej skrapiamy oliwą. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i siekamy, Ziemniaki oprószamy sola oraz natką - skrapiam lekko oliwą. Zamykam szczelnie w foli. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 50-60 minut. Ostatni kwadrans piekę ziemniaki odchylając folie by się przyrumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.01.2016 18:35
takich jeszcze nie jadłam,świetny pomysł
olkaaa 28.01.2016 07:43
lubię takie
kuchcik89 27.01.2016 23:39
smakowite, lubie taka odskocznie od zwyklych ziemniakow z wody :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak