Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone w maśle czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
masło klarowane 1/2 łyżki
ząbki czosnku 5 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone w maśle czosnkowym

Ziemniaki obieramy, płuczemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Przekładamy do rękawa do pieczenia.

Masło rozpuszczamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy do ziemniaków. Oprószamy solą i pieprzem.

Rękaw do pieczenia zamykamy, wstawiamy na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 17.01.2016 19:15
Bardzo smacznie przygotowane ziemniaki
halina17 17.01.2016 18:05
smaczne : )
SzczyptaChili 17.01.2016 18:05
Pyszne ziemniaczki
Lis 17.01.2016 18:01
Smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak