Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki "omieszane"

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7-8 sztuk
cebula 1 sztuka
boczek 0,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki "omieszane"

Kroki postępowania

1
Boczek i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy razem w rondelku.
Krok 1 - Ziemniaki "omieszane" foto
2
Usmażony boczek z cebulką przekładamy do garnka, gdzie są ugotowane ziemniaki.
Krok 2 - Ziemniaki "omieszane" foto
3
Całość ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków, doprawiamy pieprzem i gotowe.
Takie ziemniaki podaję najczęściej do barszczu czerwonego, bądź do sałaty z jogurtem naturalnym.

Smacznego!
Krok 3 - Ziemniaki "omieszane" foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 29.04.2013 18:23
Interesujące...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak