Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki Nigelli

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,2 kg
czosnek 1 główka
olej rzepakowy 50 ml
rozmaryn 2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki Nigelli

Ziemniaki dokładnie płuczemy. Kroimy w niedużą kostkę.

Czosnek obieramy tylko z zewnętrznej łupinki i rozdzielamy ząbki. Każdy ząbek lekko rozgniatamy nożem lub dłonią.

Rozmaryn siekamy.

W misce mieszamy wszystkie składniki z wyjątkiem soli. Wykładamy na brytfannę o nieprzywieralnej powierzchni.
Pieczemy około 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 03.05.2014 15:23
wyśmienite :)
migotka28 02.05.2014 23:12
pyszne ziemnieczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak