Ziemniaki nadziewane serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    20 dkg
  • cebula biała

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować w łupinach duże ziemniaki. Przygotować ser. zemleć w maszynce. Usmażoną cebulę dodać do sera. Przyprawić solą, pieprzem. Z Przekrojonych ziemniaków na pół małą łyżeczką wydrążamy otwory i nakładamy masę serową. Po prószyć bułką tartą i na patelni podsmażać. Podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 13.06.2011 04:17
smaczne
szajba2 27.04.2011 16:00
rewelacja
Barbara55 22.03.2011 16:24
lubię ponadziewać
Bart 28.02.2011 21:49
pyszności
kielcok1 25.02.2011 15:36
bardzo fajna potrawa
berys18 03.02.2011 07:29
bardzo mi sie podoba ten pomysł
Anita21 28.01.2011 13:43
mmm brzmi apetycznie
rakow2 18.12.2010 13:33
można nadziać
banditka 06.09.2010 09:24
oj aż ślinka leci :)
Bronisław1 23.04.2010 14:51
Sprawdza się tez na grillu. Wydrążyć,wypełnić,zamknąć,owinąć w folię. Mmmm...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat