Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane boczkiem i cebulką.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.duże,
boczek wędzony 4 plasterki,
cebula czerwona 4 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ser żółty 2 plasterki,
olej 3 łyżki
keczup 1 op,

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane boczkiem i cebulką.

Ziemniaki wyszoruj bardzo dokładnie pod bieżącą wodą,
Boczek pokrój w kwadraty,
Cebule obierz i pokrój w plasterki.
Ziemniaki ponacinaj w poprzek ,w nacięcia powkładaj plasterki boczku i cebuli,
oprósz pieprzem i solą.
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 60 min.
15 min. przed końcem zapiekania folie rozwiń
Na dwa ziemniaki połóż po plasterku sera ,
Zapiekaj do momentu roztopienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.02.2017 07:49
Dziękuję;)
gusia1000 22.02.2017 22:42
Prosto i smacznie.
Wacław 22.02.2017 15:16
pyszne jedzonko :-)
ada.la 22.02.2017 11:17
ciekawe ziemniaczki
gosia56 22.02.2017 09:42
Na pewno pyszne ziemniaczki;)
Bożena Matuszczyk 22.02.2017 09:21
Dziękuję.;)
Renataj 21.02.2017 22:39
Lubię takie ziemniaczki:)
Beatris 21.02.2017 22:33
Apetyczne ziemniaczki :)
Renata9 21.02.2017 22:31
Lubię takie jedzonko :-)
w mojej kuchni 21.02.2017 21:59
To moje smaki w tej potrawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak