Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane anchois

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony boczek 8 plastrów
szałwia 16 listków
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 100 g
oliwa
starta skórka z cytryny
anchois
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane anchois

Ziemniaki młode delikatnie umyć, a następnie podgotować, powinny być pół twarde. Przygotować ruloniki: na plaster boczku położyć filecie śledzia, dwa listki szałwii, odrobinę czosnku, odrobinę skórki z cytryny, ciasno zwinąć. Zrobić dziurki w ziemniakach i wsunąć do każdej rulonik. Z wyciętych kawałków ziemniaka odkroić koreczki i zamknąć dziurki. Zapiekać w piekarniku 30 min w tem 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 27.12.2013 14:55
o super te ziemniaczki :) Koniecznie muszę takie zrobić :) miam mniam!
Szczotka_od_kija 14.09.2013 19:59
świetny pomysł na nadziewanie, kradnę do wypróbowania:)
lee-aa 21.07.2013 12:41
bardzo, bardzo fajne danie
Łucja 17.07.2013 12:20
ciekawie to musi smakować :)
Gracer 16.07.2013 19:43
bardzo ciekawy musi być smak
cukiereczek 16.07.2013 18:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak