Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
jajko 1 szt
kiełbasa 10 dag
cebula 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
słonina 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach. Gdy są jeszcze lekko twarde, odcedzić, ostudzić, obrać. Z płaskiej strony łyżeczką wydrążyć środki, pozostawiajac warstwę 1 cm. Cebulę, kiełbasę pokroić i podsmażyć na tłuszczu wraz z wydrążonym miąszem z ziemniaków i zemleć w maszynce. Wydrążone ziemniaki wewnątrz opruszyc solą i pieprzem, napełnić masą i posypać bułką tarta. Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami cienko pokrojonej słoniny. Na nich ułożyć ziemniaki, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 08.12.2013 16:46
pyszne ziemniaczki
Iwusia 29.07.2013 23:40
podoba mi się ten przepis :)
Andysz 03.05.2012 20:56
pycha mniammm:)
Monika193
Monika193 06.12.2010 20:10
takie ziemniaczki są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak