Ziemniaki młode przesmażane

Ziemniaki młode przesmażane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    ok. 1 kg
  • sól

    0k. 1 łyżka
  • masło roślinne

    1-2 łyżki
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

  • sałata

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki moczymy w wodzie, dokładnie skrobiemy i płuczemy.
Zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości, odcedzamy.
Masło roślinne topimy na patelni. Na tłuszcz wkładamy odcedzone ziemniaki, smażymy, a po chwili posypujemy przyprawą do ziemniaków.
Podajemy gorące na talerzu wyłożonym sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 15.06.2017 16:10
pyszniutkie ,mniam :-)
Renata9 11.06.2017 22:58
Uwielbiam takie ziemniaczki
mirosława4 11.06.2017 20:11
apetyczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat