Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki lwowskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sok z cebuli 1 szklank
masło 3 łyżki
sól
piperz
szczypiorek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki lwowskie

Masło stopić w płaskim rondlu, włożyć umyte, obrane ziemniaki, potrząsnąć rondlem aby równo pokryły się masłem, chwilkę smażyć na wolnym ogniu, doprawić solą, pieprzem, wlać sok z cebuli i wstawić do gorącego piekarnika. Piec około jednej godziny, od czasu do czasu potrząsa rondlem. Znakomity dodatek do mięsa wieprzowego i baraniego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak