Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki hasselback- wariacja

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6
masło 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki hasselback- wariacja


Ziemniaki obrać i kroić w plasterki nie do końca (można pomóc sobie metodą drewnianej łyżki lub noży), położyć na blaszce wyłożoną papierem
do pieczenia.
Masło roztopić, dodać oliwę, przyprawy i polać połową przygotowanej mieszanki ziemniaki. Piec w rozgrzanym piekarniku
do 200 stopni ok.40 minut w między czasie polewając ziemniaki masłem z przyprawami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 27.01.2015 07:40
wyglądają rewelacyjnie
Patriszja
Patriszja 15.04.2014 15:08
Ja to ziemniaczki w każdej formie uwielbiam, a już takie rumiane to aż smutno sie robi, że nie mam takich przed sobą na talerzu :(
Milka100 15.04.2014 12:39
super ziemniaczki, lubię takie
Laila2786 15.04.2014 12:38
po prostu zrobiłam się głodna
IwonaDD 15.04.2014 12:37
pysznie wyglądają!
sanielcia 15.04.2014 12:34
Wyglądają tak apetycznie, że aż zgłodniałam
Ania84 15.04.2014 11:52
ale pyszne ziemniaczki, aż nabrałam ochoty na takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak