ziemniaki gotowane w wywarze z warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z warzyw

    3 szklanki
  • ziemniaki

    1 kg
  • masło

    2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obieram, kroję na kawałki, gotuję w wywarze z warzyw do miękkości. Podaję polane stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 17:47
fajne
sznycel 17.08.2012 15:45
dla odmiany na stół niedzielny do mięska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat