Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
pieczarki 25 dag
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, ściąć wierzchołki i wydrążyć łyżeczką. Pieczarki posiekać razem z cebulą i przesmażyć na 1 łyżce masła, dodając sól i pieprz do smaku oraz jajko i bułkę tartą.
Krok 1 - Ziemniaki faszerowane pieczarkami foto
2
Wymieszać masę i napełnić środki wydrążonych ziemniaków, przykryć ściętymi kawałkami, polać resztą masła i zapiec w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 200°C.
Krok 2 - Ziemniaki faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 12.07.2014 15:29
smaczie wygladaja
misia53 11.07.2014 22:29
smakowicie wyglądają
asiczekz 11.07.2014 22:07
na sam widok zgłodniałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak