Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki duże 3 sztuki
mięso mielone 30 dkg
ser feta 1/2 opakowania
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
koperek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy. Odkrawamy ” kapelusze” od ziemniaków.
Krok 1 - Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym foto
2
Wydrążamy środek z ziemniaków.
Krok 2 - Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym foto
3
Cebule kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso i cebule. Do podsmażonego mięsa dodajemy fetę, miąższ wydrążony z ziemniaków i przyprawy – miksujemy.
Krok 3 - Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym foto
4
Farszem nadziewamy ziemniaczki.
Krok 4 - Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym foto
5
Przykrywamy ” kapelusikami ziemniaków”.
Krok 5 - Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym foto
6
Na ziemniaki kładziemy ser żółty i posypujemy papryka słodką.
Krok 6 - Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym foto
7
Podlewamy 1/2 szkl. wody. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 50-60 minut.
Krok 7 - Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym foto
8
Smacznego!!!
Krok 8 - Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.02.2014 10:57
Dobre ziemniaki.
as28 01.02.2014 09:59
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak