Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane kaszanką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 10 szt
kaszanka 60 dkg
cebula 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
olej do smażenia
ser żółty 10 (morski)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane kaszanką

Ugotowane duże ziemniaki przekroić na połówki i wydrążyć łyżeczką.
Zostawić boki grubości około 0,5 cm.
Na odrobinie oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać kaszankę i przesmażyć razem. Doprawić majerankiem i pieprzem.
Gorącą kaszanką faszerować ziemniaki. Na wierzch każdego położyć pół plasterka sera.
Zapiec w piekarniku ca 230 stopni korzystając z opcji grill.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 05.07.2013 12:49
super jedzonko
alaaa 09.02.2013 21:16
ale połączenie,coś nowego
AURELKA 03.01.2013 14:34
ciekawa propozycja
Zdzisław 12.11.2012 11:21
takie lubię jedzenie
Justyna73 11.11.2012 17:52
super przepis, wypróbowałam
halina17 11.11.2012 17:45
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak