Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
ogórki konserwowe 4 sztuki
pieczarki 500 g
kiełki
sól
pieprz
tymianek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki czyścimy, nakłuwamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 50 minut.
Jak ziemniaki będą gotowe kroimy na szerokości 1.3 ziemniaka i wydrążamy miąższ.
Pieczarki czyścimy i kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy na większą kostkę. To samo robimy z papryką i ogórkami.Newellę kroimy również na mniejsze części.
Na patelnię nalewamy kilka kropel oliwy, dodajemy warzywa z newellą wraz z kiełkami i dusimy krótką chwilę. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Ziemniaki nafaszeruj. Posyp jeszcze odrobiną ilością kiełek i piecz 10 minut.
Podawaj gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 20.06.2017 07:28
świetny pomysł na urozmaicenie ziemniaków
Klausia 06.02.2016 20:35
ciekawy sposób :)
msmariusz 23.03.2015 07:30
ciekawy pomysł podania
marzut 11.01.2015 10:13
fajnie podane :)
smakołyk 11.01.2015 00:33
fajne, wygladaja jak bułeczki
Wiktoria29 10.01.2015 20:34
bardzo smacznie wyglądają
alaaa 10.01.2015 17:39
świetny pomysł na urozmaicenie ziemniaków
R'n'G Kitchen 10.01.2015 17:23
Pięknie podane
IwonaDD 10.01.2015 17:14
super ziemniaczki
gosia561 10.01.2015 17:10
to to ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak