ziemniaki duszone z boczkiem i marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

    1 kg
  • wędzony boczek

    1 plaster
  • ziemniaki

    60 dag
  • marchew

    30 dag
  • cebula

    15 dag
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, boczek w paseczki, obrane ziemniaki i marchewki w plasterki, cebule w krążki. W brytfannie rozgrzać olej, podsmażyć boczek, dodać mięso, usmażyć. Dodać warzywa, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, wymieszać. Zalać bulionem, naczynie przykryć, dusić ok. godziny, aż mięso będzie miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 05.03.2011 11:29
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat