Ziemniaki do II dania.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • por

    1/2 szt
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyzki
  • masło roślinne

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w półplasterki.Na patelnię wlać olej,włożyć ziemniaki i smazyć.W tym czasie obrać pozostałe warzywa,pokroić w paski,włożycć na drugą patelnię,dodać masło,posypać jarzynką i obsmazyć na maśle.
Następnie warzywa przełożyć do ziemniaków ,razem smażyć mieszając,gdyby warzywa się nam przypalały podlewamy odrobiną wody i dusimy do miekkości ziemniaków.Ziemniaki solimy ostrożnie bo jarzynka juz dodała im smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 16.11.2013 18:21
Podobają mi się :)
Motorek 24.08.2013 09:31
bardzo dobre
IZABELA29 19.06.2013 08:11
teraz to zajadamy się młodymi ziemniaczkami z koperkiem.ale i do tych powrócimy.
IZABELA29 25.05.2013 12:59
pyszne i nie tak tradycyjnie
barbara11561 11.05.2013 04:59
pyszne takie ziemniaczki z warzywami:)
IZABELA29 03.04.2013 08:20
pyszne ziemniaczki
caralajna 19.03.2013 07:16
dla mnie takie ziemniaczki to wspaniałe danie główne, pyszności
alaaa 05.02.2013 21:18
świetna propozycja,skorzystam
Kasnaj 05.02.2013 17:02
Mniam :)
Alex_M 04.02.2013 09:38
swietny pomysl!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat