Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane ze szpiankiem i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
szpianak 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżki
sól
pieprz
pomidor 4 sztuki
ser camembert 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane ze szpiankiem i pomidorami

Ziemniaki gotujemy w łupiach, obieramy. Cebulę i czosnek siekamy i podduszamy na oleju. Dodajemy szpiank, doprawiamy do smaku. Pomidory kroimy w kostkę, ser w plasterki. Ziemniaki na ćwiartki. Do naczynia żaroodpornego przekładamy ziemniaki, na nie farsz szpiankowy, pomidory i plasterki sera. Calość zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak