Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z złocistą cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
śmietana 2 łyżki
masło 2 łyżeczki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z złocistą cebulką

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i tłuczemy. Do ziemniaków dodajemy śmietanę, masło, sól i pieprz i ubijamy razem. Cebulkę szklimy na patelni z dodatkiem masła. Układamy ziemniaki łyżką na talerzu polewając cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 29.03.2011 19:26
Dobre puree nie jest złe, ale jak dla mnie mogłoby być bez cebulki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak