Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z serem i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
plastry wędzonego boczku 10 sztuk
plastry sera żółtego 10 sztuk
sól 1 do do smaku
pieprz 1 do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z serem i boczkiem

Ziemniaki obierz i ugotuj w całości. Kiedy ostygną przekrój na pół i połóż gruby plaster żółtego sera, zawiń mocno plastrem boczku i zepnij wykałaczkami, tak żeby dobrze trzymało. Zawijasy można włożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną folią aluminiową. Na wierzchu posyp mieloną papryką, solą i pieprzem Zapiekać 20 minut w 180 stopniach. Do naczynia lub blaszki można włożyć pokrojoną paprykę, cebulę, pieczarki i ogórka i wtedy obiad jest jeszcze smaczniejszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 15.11.2013 15:47
fajna przystawka
Hanna5 15.11.2013 10:04
wyglądają apetycznie
Jadwiga/Jaga85 14.11.2013 23:28
Zjadło by się:).
Adamorek 14.11.2013 22:50
idealne też z dodaniem krewetek tzw. róża oceanów
treonina 14.11.2013 22:19
apetycznie :-)
agaK. 14.11.2013 21:46
Boczek wędzony świetnie dodaje smaku i aromatu takiej potrawie, kiedyś robiłam coś podobnego tylko nie z ziemniakiem a z mięsem wieprzowym.
usmiech 14.11.2013 20:18
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak