Ziemniaczki z piekarnika jak z ogniska

Ziemniaczki z piekarnika jak z ogniska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    drobne 1 kg
  • mąka pszenna

    3-4 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W sporej misce wymieszać mąkę pszenną z białym pieprzem i solą morską.
Drobne młode, ale niezbyt wodniste ziemniaczki wyszorować pod bieżącą wodą i mokre obtaczać w grubej warstwie mąki. Układać na blasze wyłożonej folią aluminiową. Wstawić do maksymalnie nagrzanego piekarnika na 45-60 minut w zależności od gatunku i wielkości ziemniaków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 04.07.2017 10:01
...i faktycznie wprost z piekarnika smakują podobnie do tych z ogniska :)
Renata9 01.07.2017 23:03
Pyszne ziemniaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat