Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z cebulką oraz zacierka na mleku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebule 2
mleko 3,2% 1,2 l
sól
olej do smażenia 2 łyżki
zacierka 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z cebulką oraz zacierka na mleku

Do garnka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia, solimy.
Następnie wrzucamy zacierkę i gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Ziemniaki obieramy, myjemy i zalewamy zimną wodą. Gdy woda się zagotuje solimy i gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Cebule obieramy i kroimy w piórka albo kostkę.
Podsmażamy na oleju na brązowy kolor.
Z jednej strony głębokiego talerza układamy ziemniaczki okraszone cebulką.
Z drugiej strony wlewamy zacierkę.
Można posypać koperkiem (niekoniecznie).
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 15.02.2014 10:45
świetny przepis:)
mitek111 04.02.2014 20:14
fajny pomysł
Milka100 04.02.2014 20:09
dla mnie tez coś nowego
Grazyna0211 04.02.2014 19:45
ciekawe połączenie jadam zacierki na mleku jak zupę mleczną na śniadanie ale z ziemniakami i cebulą to dla mnie coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak