Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki pieczone z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa
boczek wędzony 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki pieczone z boczkiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na pół. Obsypujemy ostrą czerwoną papryką oraz ziołami prowansalskimi. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Ziemniaczki pieczone z boczkiem foto
2
Boczek kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 2 - Ziemniaczki pieczone z boczkiem foto
3
Połówki ziemniaków układamy na folii aluminiowej, skrapiamy oliwą z oliwek, na górze układamy wędzony boczek. Szczelnie zamykamy folię. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 40 minut.
Krok 3 - Ziemniaczki pieczone z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.05.2015 14:25
fajne ziemniaczki :)
Piter 31 20.05.2015 11:46
Coś dla mnie.
zabcia117 20.05.2015 11:31
Pychotka :)
Futka 20.05.2015 11:05
Wspaniałe i bardzo smakowite ziemniaczki :)
VioletoweKucharzenie 20.05.2015 10:42
W taki oto sposób przygotowane ziemniaczki smakują podobnie jak te z ogniska. W całości przenikają przyprawami i zapachem wędzonego boczku. Idealnie smakują z sosem czosnkowym. Znakomity dodatek do dań.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak