Ziemniaczki nadziewane twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    3 łyżki
  • jajko

    4 szt
  • koperek

  • sól

  • ziemniaki

    1 kg
  • twaróg

    1 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach . Po ugotowaniu studzimy i obieramy z skórki . Przekrawamy na pół. Łyżką wyciągamy troszkę ziemniaka ,żeby powstała dziurka na farsz. Twaróg dusimy widelcem.Doprawiamy solą .Dodajemy posiekany koperek i posiekane jajko wcześniej ugotowane na twardo. Farsz mieszamy . Nakładamy do ziemniaczków .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 27.08.2012 22:39
a ja myślałam ze to w piekarniku zrobione , atu niespodzianka
Hanna5 01.08.2012 09:03
to musi być pyszne
qrasnqleq 01.08.2012 08:10
Super pomysł na imprezę
ewka1978 01.08.2012 07:54
pięknie wyglądają
iwa643 01.08.2012 07:34
Polecam na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat