Ziemniaczki nadziewane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 sztuk
  • ser żółty

    10 dag
  • masło

  • sól

  • ziemniaki ugotowane

    na półmiękko sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaczki gotujemy, przekrawamy na pół i delikatnie wydrążamy środek, w który układamyi drobno posiekane, podsmażone wcześniej pieczarki. Ziemniaczki nacieramy masłem, posypujemy solą, przykrywamy plasterkami sera żółtego i zapiekamy około 30 minut w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 23.06.2011 15:20
Podobne robię na grilla.
izapozdro 27.03.2011 14:30
smaczne
Aleksandra45 14.02.2011 09:09
musi być pyszne
Aleksandra45 14.02.2011 09:09
musi być pyszne
Aleksandra45 14.02.2011 09:09
musi być pyszne
Karolek1 24.11.2010 10:00
Bardzo ładnie wyglądają :)
Myszka75 22.11.2010 10:48
koniecznie muszę wypróbować:)
Pajecznik 09.11.2010 00:43
proste i smaczne
PaniMISIOWA 03.11.2010 15:30
proste i ciekawe :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat