Ziemniaczki nadziewane mięskiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • mięso mielone

    300 gram
  • przecier pomidorowy

    2 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
  • ser żółty

    80 gram
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ziemniaczki nadziewane mięskiem foto
Ziemniaki gotujemy (można w mundurkach, ale chyba lepiej bez), po ugotowaniu kroimy na połówki i wybieramy łyżeczką środki
Krok 2 - Ziemniaczki nadziewane mięskiem foto
Mięso mielone doprawiamy i 'luzem' smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Ziemniaczki nadziewane mięskiem foto
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ziemniaki smarujemy przecierem pomidorowym, a następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków. Do ziemniaków nakładamy mięsko i kładziemy surową cebulkę.
Krok 4 - Ziemniaczki nadziewane mięskiem foto
Całość posypujemy serem startym na grubej tarce. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć nadziane ziemniaczki.
Krok 5 - Ziemniaczki nadziewane mięskiem foto
Zapiekać 15-20 minut w temp 150 stopni. Podawać na ciepło, można podać z ketchupem. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 18.12.2012 19:43
bardzo fajny pomysł na faszerowanie ziemniaków
Anna152 13.07.2012 03:30
super
Anna152 13.07.2012 03:30
super
Elżbieta17 11.07.2012 11:41
rewelacyjne:)
Kuchareczka2 27.06.2012 09:21
pyszności
Rogalik 25.05.2012 22:05
fajne
Angelika10 22.05.2012 09:28
Super
caralajna 22.05.2012 08:13
doskonałe
irenka 26.04.2012 12:48
świetne,podoba mi się przepis
Anna146 26.04.2012 07:01
super pomysł i na ziemniaczki i na mięso mielone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat