Ziemniaczki nadziewane boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • boczek wędzony

    kilka plasterków
  • sól

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • masło

  • ser żółty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ziemniaczki nadziewane boczkiem foto
Ziemniaczki gotujemy w łupinach, obieramy. Przekrawamy na pół, wydrążamy delikatnie środek. Ziemniaczki układamy w naczyniu do zapiekania nasmarowanego tłuszczem.
Krok 2 - Ziemniaczki nadziewane boczkiem foto
Na ziemniaczkach układamy boczek pokrojony w drobną kostkę, wierzch posypujemy solą i curry.
Krok 3 - Ziemniaczki nadziewane boczkiem foto
Ziemniaczki posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy około 1 godzinę w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 10.01.2013 20:49
świetne kompletne danie. Możemy podać jako przekąskę, kolację lub nawet lekkie danie główne
ewelina/bunia 31.07.2012 09:31
super
Dorota76 01.07.2012 11:19
super
staropolanka5 29.06.2012 23:47
ciekawie z ziemniaki i boczkiem połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat