Ziemniaczki nadziewane

Ziemniaczki nadziewane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    12 dużych
  • cebula

    3 sztuki
  • tłuszcz

    1 porcja
  • koncentrat pomidorowy

    3 dag
  • koperek

    1 wiązka
  • sól

    1 do smaku
  • twaróg

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, wydrąż środki tą specjalną łyżeczką, pozostawiając grube ścianki, zalej wrzącą posoloną wodą. gotuj około 7 min. wyjmij i posyp przyprawami. Cebulę obierz i drobno pokrój, usmaż, poczekaj aż wystygnie i połącz ze zmielonym serem, koncentratem pomidorowym i posiekanym koperkiem. Napełnij ziemniaki tym farszem, ułóż w naczyniu żaroodpornym i piec w 180 około 15-20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

teresa18

21.06.2011 21:51
pycha

KwiatGoya

21.06.2011 19:11
a jakie dobre:)

Sylwia88

21.06.2011 18:59
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat