Ziemniaczki cytrynowo-musztardowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1 łyżka
  • sou z cytryny

    3 łyzka
  • ostra musztarda

    1 łyzka
  • rozmaryn

    0,5 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • ziemniaki młode

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyszorowane ziemniaczki gotujemy.

Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, musztardą oraz ziołami.

Gdy ziemniaki będą miękkie odcedzamy je i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Polewamy je marynatą i mieszamy aby całe się nią pokryły.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 25 minut.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agata B 06.07.2012 18:36
mmm uwielbiam takie ziemniaczki:)))
elka4621 19.06.2012 21:58
super wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat