Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczano-porowa zupa-krem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 400 g
por 30 g (białe z zielonym)
ząbki czosnku 2 sztuki
mleko 2% 50 ml
pestki dyni kilkanaście sztuk
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat ok.3/4 łyżeczki
natka pietruszki 3-4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczano-porowa zupa-krem

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ok. 10 minutach dodajemy kawałki pora i gotujemy wszystko do miękkości ziemniaków. Na minutę przed końcem wkładamy przepołowione ząbki czosnku. Większość wody odlewamy do innego saganka, natomiast do ziemniaków dolewamy mleko i dokładnie mieszamy.
Dalej dodajemy część pestek dyni i natki pietruszki, dokładnie blendujemy.
W razie potrzeby możemy dolać wodę z gotowania ziemniaków .
Na koniec doprawiamy pieprzem i solą. Zupę posypujemy resztą pestek z dyni, po środku kładziemy gałązkę natki. Smacznego,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.11.2016 21:06
Na pewno smaczniutka zupka
as28 04.11.2016 10:08
fajny przepis
ilka01 03.11.2016 17:36
super propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak