Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
7 szt. -
sól
1 łyżeczka -
Pieprz czarny Prymat w młynku
1 szczypta -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
1 łyżka -
oliwa
1 łyżka -
ząbki czosnku
3 szt. -
śmietana 18 proc
3/4 małej śmietany -
koper świeży
do posypania -
woda
większa połowa szkl.
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Na koniec posypać koperkiem..
Takie talarki można podawać na różne sposoby. Nadają się na obiad jak i kolację ( od czasu do czasu ). Jeszcze lepiej smakują z grillowanym mięskiem.![]()
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się