ZIEMNIACZANE TALARKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zemniaki

    7 sztuk
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować w mundurkach na pół miękko po ostygnięciu obrać pokroić na plastry o grubości ok 0.5 cm następnie na wrzucić na rozgrzany olej smażyć na złocisty kolor posypać przyprawą i solą podawać do mięs i kiełbas

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 05.02.2013 08:50
mniam mniammm;)
mirosława4 21.12.2010 20:43
dobre
Justyna70 21.12.2010 19:13
też takie robię :)
MAR3STA 21.12.2010 10:44
pyszne zwłaszcza z soczystm mięskiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat